Włoska quovadisomania: Monika Woźniak, Katarzyna Biernacka-Licznar, Jan Rybicki, 120 lat recepcji Quo Vadis Henryka Sienkiewicza we Włoszech, Warszawa: Wydawnictwo DiG 2020, ss. 281, ISBN 979-10-95627-67-8) - Kwaśniewska-Urban, Paulina (AUPC Studia ad Bibliothecarum Scientiam Pertinentia, 2021)
Review of the monograph: Monika Woźniak, Katarzyna Biernacka-Licznar, Jan Rybicki, 120 lat recepcji Quo Vadis Henryka Sienkiewicza we Włoszech, Warszawa: Wydawnictwo DiG 2020, ss. 281, ISBN 979-10-95627-67-8