Wielokulturowość i Studia kulturowe – nowe tomy w serii Słowniki społeczne - Zinkow, Leszek (AUPC Studia ad Bibliothecarum Scientiam Pertinentia, 2024)
Recenzja monografii: Wielokulturowość i Studia kulturowe – tomy w serii Słowniki społeczne (Tomy VI oraz VIII serii Słowniki społeczne. Wydawnictwo Naukowe Akademii Ignatianum w Krakowie, Kraków 2022; red. B. Szlachta (t. VI) i L. Korporowicz, A. Knap-Stefaniuk, Ł. Burkiewicz (t. VIII); ISBN 978-83-7614-548-8, ISBN 978-83-7614-550-1).