„Skromny kwiat u stóp krzyża”. Słów kilka o nowym wydaniu Pójdźmy za Nim! Henryka Sienkiewicza - Mach, Dorota (AUPC Studia ad Bibliothecarum Scientiam Pertinentia, 2005)
Rec. ks. H. Sienkiewicz, Pójdźmy za Nim!, Kraków 1996, s. 80.