Czasopismo “Głos” (1886–1894) - Kwiecień, Sabina (AUPC Studia ad Bibliothecarum Scientiam Pertinentia, 2003)
Rec. książki: Władysław Hendzel: “Głos” (1886-1894). Literatura - Krytyka - Teatr Opole 2000